اختصاص هفت هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال برای مقابله با گرد و غبار

علی‌محمد طهماسبی‌ بیرگانی روز در هفتمین کارگروه گرد و غبار استان ایلام اظهار داشت: از این میزان اعتبار بیش از ۸۱ میلیارد ریال به استان ایلام برای مقابله با پدیده گرد و غبار اختصاص داده شده است که این اعتبار در اختیار سازمان جهاد کشاورزی، حفاظت محیط زیست، منابع طبیعی و آبخیزداری قرار دارد.

وی در مورد سهم اعتباری استان ایلام برای مقابله با پدیده گرد و غبار یادآور شد: افزون بر ۳۴ میلیون هکتار از اراضی کشور مستعد و منشا گرد و غبار داخلی است که از این میزان وسعت سهم استان ایلام ۲۱۵ هزار هکتار است و همچنین شدت، غلظت و تعداد فعالیت کانون های گرد و غبار داخلی در تخصیص اعتبار به استان ها نیز دخیل است.

دبیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار تاکید کرد: برخی از اراضی دارای خاک ماسه ای ، حساس و مستعد به فرسایش خاک است که برای این منظور طرح های مختلفی در حوزه های منابع طبیعی، کشاورزی و محیط زیست در دستور کار قرار دارد که از جمله این طرح ها می توان به درخت و نهال کاری، بذرکاری، مدیریت روان آب ها، کشاورزی حفاظتی و … اشاره کرد.

طهماسبی بیرگانی افزود: ۷۰ میلیارد ریال در حوزه کشاورزی حفاظتی به صورت پایلوت و آزمایشی برای استان های درگیر گرد و غبار در نظر گرفته شده که سهم  استان ایلام یک میلیارد ریال است که طرح های پایلوت در منطقه فکه و رزمندگان از توابع شهرستان دهلران اجرا می شود.

وی اضافه کرد: در موضوع گرد و غبار با منشا داخلی شناسایی اراضی، بررسی علل و عوامل، تدوین، ارائه و اجرای راهکارها برای مقابله و کاهش تاثیر این پدیده طی ۲ سال اخیر در دستور کار ستاد ملی مقابله با گرد و غبار قرار گرفته و بعد از اتمام مباحث داخلی وضعیت خاورمیانه به ویژه کشورهای همجوار از جمله عراق، سوریه و افغانستان که بیشترین تاثیر گرد و غبار بر ایران را دارند، مورد پردازش قرار گرفته است.

ایلام- ایرنا- مشاور رییس سازمان محیط زیست و دبیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار گفت: هفت هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار از منابع صندوق توسعه ملی برای مقابله با گرد و غبار به ۶ وزارتخانه و سازمان مهم و مرتبط با گرد و غبار اختصاص یافته است.

مشاور رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در موضوع گرد و غبار با منشا خارجی نیز هرچند طی سال های گذشته تفاهم نامه و قراردادهای مشترکی با کشورهای همسایه منعقد شد اما عمده این قراردادها منتج به نتیجه موثر نشد و لذا امسال از نهادها و مراجع معتبر و مرتبط بین المللی دعوت به همکاری کرده ایم تا با کمک این نهادها کشورهای دارای کانون گرد و غبار در مورد این پدیده اقدام هایی را انجام دهند.

طهماسبی بیرگانی تاکید کرد: موضوع گرد و غبار باید به صورت استانی و در غالب کارگروه ها با مشارکت همه دستگاه های مرتبط برگزار شود و احصا مشکلات، ارائه مطالبات، درخواست ها و نیازها به مرکز از طریق این کارگروه ها موجب تسهیل در روند موضوع رسیدگی به پدیده گرد و غبار می شود تا دستگاه ها از جزیره ای عمل کردن در این مورد اجتناب ورزند.

وی افزود: یک افق ۱۲ ساله برای ۲۰ استان درگیر با پدیده گرد و غبار در نظر گرفته شده که افق ترسیم شده برای استان ایلام ۱۰ ساله است و بر حسب شواهد و قرائن و اقدام های انجام گرفته ایلام یکی از استان های پیشرو در زمینه بیابان زدایی، مبارزه با ریزگردهای با منشاء داخلی، جنگل کاری است که زودتر به این افق دست خواهد یافت.

منبع خبر:

https://www.irna.ir/news/83574192

تاریخ انتشار :

2019-12-02

منتشر کننده :

Masoudi

به اشتراک بگذارید :

پست های مرتبط


افزایش ۵۰۰ هزار هکتاری کانون‌های گرد و غبار در کشور

تهران (پانا) – مدیر سابق طرح حفاظت از تالاب‌های ایران افزایش ۵۰۰ هزار هکتاری کانون انتشار ریزگرد در کشور را نگران کننده...

آب چاه‌های ژرف سیستان به شبکه انتقال آب شهری و روستایی متصل شد

با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، استاندار و جمعی از مسوولان استان سیستان و بلوچستان، از پروژه فناورانه انتقال آب...

اجلاس بین‌المللی گرد و غبار سال آینده به میزبانی تهران برگزار می‌شود

تهران – ایرنا – معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اهمیت توجه به موضوع دیپلماسی محیط...

گردوغبار سالانه ۶ هزار میلیارد تومان به ۵ استان کشور خسارت وارد می کند

مدیر ملی مقابله با پدیده گرد وغبار سازمان حفاظت محیط زیست گفت: خسارت ۶ هزار میلیارد تومانی برآورد شده توسط ستاد ملی...

نظر خودت را بیان کنید

اخبار

اعضای حقوقی شبکه

اعضای حقیقی شبکه

گزارش

فناوری