تاثیر تغییرات اقلیمی در وقوع آتش سوزی و طوفان های گرد و غبار در استرالیا

طی ماه های گذشته در ویکتوریا، کوئینزلند و نیوساوت ولز در شرق استرالیا، به علت افزایش دما، کاهش رطوبت و خشکسالی های طولانی مدت غیر معمول، آتش سوزی های گسترده ای رخ داده و دهها انسان جان خود را از دست داده اند. تغییرات آب و هوایی، کشور استرالیا را برای آتش‌سوزی مستعدتر کرده، به ویژه جنوب شرق این کشور را که از سال ۲۰۱۷ با خشکسالی درگیر بوده است. بطوریکه میزان بارش سال به سال کاهش یافته است. در اواسط ژانویه ۲۰۲۰ بر اثر این آتش سوزی ها، آسمان در سراسر این قاره، به رنگ نارنجی در آمد و هزاران کیلومتر دود و گردو غبار آسمان منطقه را پوشاند.

تصویر ماهواره ای Terra، سنجنده مادیس با ترکیب رنگی واقعی، هزاران کیلومتر گردو غبار غلیط در سراسر استرالیا را در ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰ (۲۱ دی ماه ۹۸) نشان می دهد.

وزش باد شدید همراه با گذر سیستم کم فشار، باعث وقوع طوفان گردو غبار شدید در این منطقه گردیده است. ماه های خشک غیر معمول، جابجایی خاک را توسط باد آسان نموده، بطوریکه ذرات خاک همانند خاک های رسی (کمتر از ۴ میکرومتر)، سیلت (۴ تا ۶۲.۵۰ میکرومتر) و ماسه (۶۲.۵ میکرومتر تا ۲ میلی متر) به هوا بلند شده اند.

تصویر ماهواره لندست ۸ سنجنده OLI، کوئینزلند در نزدیکی ارومانگا را یک ساعت قبل از تصویر ماهواره ای بالا، با وضح بیشتر، نشان می دهد.

در حالی که در کشور استرالیا، وزش طوفان گردو غبار در بهار و تابستان نسبتا متداول است، اما طوفان هایی در این مقیاس معمول نیستند. بنا بر گفته Patrick De Deckker استاد برجسته دانشگاه ملی استرالیا که در مورد طوفان های رخ داده در استرالیا مطالعات زیادی انجام داده، به نظر می رسد این طوفان گسترده قاره ای که در سراسر دریای تاسمان ادامه داشته، به نیوزیلند رسیده و سپس در جهت عقربه های ساعت به سمت اقیانوس جنوبی، چرخیده است. طوفان های شدید گردو غبار می توانند با انتقال باکتری ها، قارچ ها و ویروس ها، باعث گسترش بیماری های مختلف شده و سلامتی انسان ها را تهدید کنند، همچنین می توانند باعث کاهش دید و حوادث رانندگی شوند. در عین حال این گردو غبار ها هزینه های اقتصادی گسترده ای دارند، همچنین باعث کاهش حاصلخیری خاک و به دنبال آن کاهش محصولات کشاورزی شده و به حیوانات آسیب می رسانند. علاوه بر آن باعث توقف سیستم های حمل و نقل، کاهش سرعت تولید انرژی خورشیدی و آسیب به خانه ها و زیر ساخت، می گردند.

منبع خبر:

سازمان فضایی ایران- وزارت ارتباطات و فناوری ایران

https://isa.ir/content/3935/

تاریخ انتشار :

2020-02-05

منتشر کننده :

admin

به اشتراک بگذارید :

پست های مرتبط


افزایش ۵۰۰ هزار هکتاری کانون‌های گرد و غبار در کشور

تهران (پانا) – مدیر سابق طرح حفاظت از تالاب‌های ایران افزایش ۵۰۰ هزار هکتاری کانون انتشار ریزگرد در کشور را نگران کننده...

آب چاه‌های ژرف سیستان به شبکه انتقال آب شهری و روستایی متصل شد

با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، استاندار و جمعی از مسوولان استان سیستان و بلوچستان، از پروژه فناورانه انتقال آب...

اجلاس بین‌المللی گرد و غبار سال آینده به میزبانی تهران برگزار می‌شود

تهران – ایرنا – معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اهمیت توجه به موضوع دیپلماسی محیط...

افزایش بارندگی با استفاده از امواج صوتی

دانشمندان چینی برای افزایش بارندگی در فلات تبت از امواج صوتی استفاده می کنند. تیمی از دانشگاه تی. سینگوا از انرژی صوتی...

نظر خودت را بیان کنید

اخبار

اعضای حقوقی شبکه

اعضای حقیقی شبکه

گزارش

فناوری