عملیات احیای ۷۶۰ هکتار از اراضی بیابانی استان مرکزی آغاز شد

اراک – ایرنا – معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: عملیات احیا، مراقبت و نگهداری ۷۶۰ هکتار از اراضی بیابانی این استان در سال‌جاری آغاز شده‌ است.

«حمیدرضا مرادی» در گفت و گو با ایرنا افزود: به منظور اجرای این طرح  مقابله با بیابان‌زایی در استان مرکزی ۶۰ میلیارد ریال منابع مالی امسال پیشنهاد شده‌است.

وی با یادآوری اجرای طرح ایجاد بادشکن‌های غیرزنده در کویر میقان اراک، ادامه داد: این طرح با هدف تثبیت شن‌های روان، کشت نهال و مقابله با ریزگردها در اراضی بیابانی کویرمیقان این شهرستان با استفاده از نی باقیمانده هرس و جوان‌سازی آتریپلکس‌های این منطقه انجام شده‌است.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی اجرای ۱۰۰ هکتار بادشکن غیر زنده در اراضی بیابانی کویر میقان اراک را از جمله برنامه‌های اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری این استان برای مقابله با بیابان‌زایی و گرد و غبار در استان و این شهرستان عنوان کرد و گفت: اجرای عملیات بیولوژیک در اراضی بیابانی استان از دیگر برنامه‌های این اداره کل در سال‌جاری است.

مرادی، از کشت ۲۳۳ هزار و ۲۰۰ اصله نهال گلدانی آتریپلکس کانی سنس و قره داغ در کانون‌های بحرانی فرسایش بادی کویر میقان اراک خبرداد و افزود: این نهال‌ها با صرف ۳۵ میلیارد ریال از محل اعتبارات سفر ریاست جمهوری به استان مرکزی کاشته شده‌ است.

وی ادامه داد: مقابله با ریزگرد، بهبود پوشش گیاهی، تثبیت فرسایش خاک و جلوگیری از ازدیاد کانون‌های بحرانی فرسایش بادی کویر میقان اراک از مهمترین اهداف کشت این نهال‌ها در حوزه کویری میقان اراک بوده است.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی یادآور شد: ۵۴ کیلومتر کمربند حفاظتی امسال با منابع مالی ۲ میلیارد ریال از محل اعتبارات ریاست جمهوری در مرز اراضی مستثنیات و ملی حاشیه کویر میقان اراک انجام شده‌است.

مرادی افزود: طرح کمربند حفاظتی حاشیه کویر میقان اراک به‌صورت حفر کانال و خاکریز و با هدف آگاهی مردم محلی از مرز اراضی مستثنیات و حفاظت موثر تر از اراضی ملی حاشیه کویر میقان اراک اجرایی شده‌ است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به بارندگی‌ها و پوشش گیاهی مراتع و کویر میقان اراک ایجاد آتش‌بر برای جلوگیری از سرایت آتش در حاشیه کویر میقان این شهرستان و ایجاد شخم در بین گیاهان قره داغ و آتریپلکس از دیگر اقدامات اداره کل منابع طبیعی استان مرکزی برای حفاظت از پوشش گیاهی این منطقه بوده‌است.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی با یادآوری اختصاص ۷۶ میلیارد ریال سال گذشته برای اجرای طرح‌های مقابله با بیابانزایی در استان خبرداد و گفت: اجرای یک‌هزار هکتار عملیات مقابله با بیابان‌زایی در این مدت برای استان تعهد شده بود که یک‌هزار و ۲۵۰ هکتار طرح در اراضی بیابانی استان انجام شد.

استان مرکزی با ۲۹ هزار و ۵۳۰ کیلومتر مربع وسعت، حدود یک و ۸۲ صدم درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده که ۷۰ درصد آن را عرصه های منابع طبیعی تشکیل می‌دهند.

تالاب کویری میقان اراک در ۱۵ کیلومتری شمال شرق اراک واقع شده و به عنوان یکی از زیستگاه‌های مهم ۱۴۰ گونه پرنده است.
دریاچه فصلی آن علاوه بر نقش محوری در حوزه تنوع زیستی، اثرات مستقیم در مهار کانون‌های تولید شن، نمک و آلایندگی هوای اراک دارد.

منبع خبر:

https://www.irna.ir/news/83822578

تاریخ انتشار :

2020-06-16

منتشر کننده :

Masoudi

به اشتراک بگذارید :

دسته بندی :

پست های مرتبط


افزایش ۵۰۰ هزار هکتاری کانون‌های گرد و غبار در کشور

تهران (پانا) – مدیر سابق طرح حفاظت از تالاب‌های ایران افزایش ۵۰۰ هزار هکتاری کانون انتشار ریزگرد در کشور را نگران کننده...

آب چاه‌های ژرف سیستان به شبکه انتقال آب شهری و روستایی متصل شد

با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، استاندار و جمعی از مسوولان استان سیستان و بلوچستان، از پروژه فناورانه انتقال آب...

اجلاس بین‌المللی گرد و غبار سال آینده به میزبانی تهران برگزار می‌شود

تهران – ایرنا – معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اهمیت توجه به موضوع دیپلماسی محیط...

گردوغبار سالانه ۶ هزار میلیارد تومان به ۵ استان کشور خسارت وارد می کند

مدیر ملی مقابله با پدیده گرد وغبار سازمان حفاظت محیط زیست گفت: خسارت ۶ هزار میلیارد تومانی برآورد شده توسط ستاد ملی...

نظر خودت را بیان کنید

اخبار

اعضای حقوقی شبکه

اعضای حقیقی شبکه

گزارش

فناوری