کلانتری: ۶۰ درصد گردوغبار با منشاء ‌داخلی مهار شده است

تهران-ایرنا- معاون رییس جمهوری و رییس سازمان محیط زیست از شناسایی ۳۳ میلیون هکتار مناطق منشاء گرد و غبار خبر داد و گفت: ‌امروز می توانیم مدعی باشیم ۶۰ درصد گردوغبار با منشاء داخلی را مهار کرده‌ایم و بقیه نیز در سه سال آینده مهار خواهد شد.

«عیسی کلانتری» روز گذشته در پیامی به مناسبت روز جهانی محیط‌زیست اظهار داشت: امسال یکی از اهداف بزرگ ما پایش صنایع به ویژه صنایعی است که به علت منافع کوتاه‌مدت خود منافع بلندمدت مردم را نادیده می‌گیرند و منافع محیط‌زیستی مردم را تامین نمی‌کنند برخورد قانونی خواهیم کرد.  با صنایع و کارخانجات متخلف و آلاینده برخورد قانونی خواهیم کرد و تعطیل می‌شوند.

وی ادامه داد: امروز محیط زیست جهانی از مشکلات زیادی رنج می‌برد که بزرگترین آن گرم شدن کره زمین است. این امر گونه‌های گیاهی، جانوری و دریایی زیادی را در معرض تهدید قرار داده است همچنین فرسایش آبی و خاکی و ژنتیکی نیز از دیگر تهدیدات گرم شدن کره زمین است.

معاون رییس جمهوری با بیان اینکه دولت یازدهم و دوازدهم اقدامات خوبی در زمینه حفظ محیط زیست انجام داده است، گفت: موضوعی که در دولت دوازدهم تصویب شد تخصیص منابع آبی به تالاب‌های کشور است تا پیش از این هیچ وقت تخصیص آب برای تالاب‌ها را به رسمیت نمی‌شناختیم پس از تصویب قانون توزیع عادلانه آب در سال ۱۳۶۱ هیچ زمانی وزارت نیرو خود را ملزم نمی‌دانست که به تالاب‌های کشور آب تخصیص دهد اما امروز برای ۳۸ تالاب آب تخصیص داده‌ایم و برای ۳۴ تالاب هم پایان امسال تخصیص داده خواهد شد و بقیه تالاب‌ها برای سال آینده اجرا خواهد شد.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست به موضوع گرد و غبار به عنوان یکی دیگر از مشکلات سیستم محیطی اشاره کرد و گفت: در این مدت تمام مناطق منشاء خیزش گرد و غبار را در کشور شناسایی کردیم و حدود ۳۳ میلیون هکتار از ۱۶۴ میلیون هکتاری منشاء گرد و غبار تشخیص داده شد.

وی گفت: در سه سال گذشته برای مقابله با منشا گرد و غبار ۳۰۰ میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی تخصیص داده شد و امروز می‌توانیم مدعی باشیم بیش از ۶۰ درصد از منشاء گرد و غبار داخلی را مهار کرده‌ایم و بقیه نیز در سه سال آینده مهار خواهد شد.

به گفته معاون رییس جمهوری و رییس سازمان محیط زیست،  یکی از فاکتورهای توسعه پایدار حفظ حقوق نسل‌های بعدی است.

کلانتری ادامه داد : پسماند یکی دیگر از معضلات زیست محیطی است که دست ساز انسان است و حاصل مصرف بیش از حد است که در کشور ما به ویژه در استان های ساحلی به معضلی بزرگ تبدیل شده ‌است.

وی تاکید کرد: در این مدت توانستیم با رایزنی و همکاری با سازمان  برنامه و بودجه، قیمت انرژی حاصل از مصرف پسماند را از حدود ۴۶٠ تومان به هزار و ۴٠٠ تومان افزایش دهیم این افزایش قیمت باعث می‌شود که بخش خصوصی با انگیزه بیشتری درباره سرمایه گذاری در این بخش وارد عمل شود و امیدواریم نیروگاه‌های در دست ساخت با این مصوبه به سرعت تکمیل شوند.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: از سوی دیگر مجلس سال گذشته این مجوز را به سازمان محیط‌زیست داد که یک سوم از جرایم مالیات ارزش افزوده را به محیط زیست تخصیص دهد که این منابع برای پسماندها در شهرهای مختلف با اولویت شمال هزینه شود.

وی افزود : همچنین از محل جرایم یک در هزار صنایعی که پسماندهای صنعتی تولید می‌کنند تا سقف هزار میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شد تا با همکاری وزارت کشور و شهرداری‌ها برای از بین بردن پسماندها سرمایه گذاری شود.

منبع خبر:

https://www.irna.ir/news/83811019

تاریخ انتشار :

2020-06-05

منتشر کننده :

Masoudi

به اشتراک بگذارید :

پست های مرتبط


افزایش ۵۰۰ هزار هکتاری کانون‌های گرد و غبار در کشور

تهران (پانا) – مدیر سابق طرح حفاظت از تالاب‌های ایران افزایش ۵۰۰ هزار هکتاری کانون انتشار ریزگرد در کشور را نگران کننده...

آب چاه‌های ژرف سیستان به شبکه انتقال آب شهری و روستایی متصل شد

با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، استاندار و جمعی از مسوولان استان سیستان و بلوچستان، از پروژه فناورانه انتقال آب...

اجلاس بین‌المللی گرد و غبار سال آینده به میزبانی تهران برگزار می‌شود

تهران – ایرنا – معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اهمیت توجه به موضوع دیپلماسی محیط...

گردوغبار سالانه ۶ هزار میلیارد تومان به ۵ استان کشور خسارت وارد می کند

مدیر ملی مقابله با پدیده گرد وغبار سازمان حفاظت محیط زیست گفت: خسارت ۶ هزار میلیارد تومانی برآورد شده توسط ستاد ملی...

نظر خودت را بیان کنید

اخبار

اعضای حقوقی شبکه

اعضای حقیقی شبکه

گزارش

فناوری