زندگی در غبار-سیستان بلوچستان

سلامت نیوز:امروز پنجاه‌ونهمین روزی است که اهالی شهر زابل در استان سیستان‌و‌بلوچستان هوای آلوده تنفس می‌کنند. دلیل این اتفاق نامبارک نیز وزش بادهای ۱۲۰روزه است که هرسال از اواخر اردیبهشت آغاز می‌شود و تا مهر ادامه می‌یابد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه صبح نو ،وزش این باد در روزهای اخیر گاهی به سرعت ۱۰۸ کیلومتربرساعت هم رسیده است که همین اتفاق موجب مختل‌شدن زندگی مردم و تهدید سلامت بسیاری از شهروندان منطقه سیستان شده است.

مدیرکل هواشناسی استان سیستان‌و‌بلوچستان گفته است: از اولین روز تیر که وزش باد شدید با سرعت حدود ۸۰ کیلومتربرساعت زابل را درنوردید و دید افقی را در محدوده فرودگاه زابل به ۶هزار متر کاهش داد، تابه‌امروز وزش بادهای ۱۲۰‌روزه موجب افزایش غلظت ذرات معلق در هوای این شهر شده است. آقای محسن حیدری درباره کیفیت هوای روز یکشنبه زابل نیز گفته است:

در شبانه‌روز گذشته، بیشینه سرعت وزش باد در زابل برای چندمین‌بار در هفته اخیر به ۱۰۸ کیلومتربرساعت رسید و گردوغبار حاصل غلظت ذرات معلق در این شهر را به دوهزار و ۳۳۲ میکروگرم بر مترمکعب معادل ۱۵ برابر حد مجاز رساند. به‌گفته مدیرکل هواشناسی سیستان‌و‌بلوچستان، در ۵۰ روز اخیر حداقل ۱۰ روز بیشینه سرعت وزش باد در زابل به بیش از ۱۰۰ کیلومتربرساعت رسیده و وضعیت کیفی هوا را در شرایط خطرناک قرار داده است.

حیدری تصریح کرد: در این مدت، بیشینه غلظت ذرات معلق با اندازه ۱۰ میکرون در هوای زابل به پنج‌هزار و ۹۱۳ میکروگرم بر مترمکعب معادل ۳۹ برابر حد مجاز نیز رسیده است. وی ادامه داد: براساس خروجی نقشه‌های پیش‌یابی و مدل‌های عددی، انتظار می‌رود وزش بادهای شدید ۱۲۰روزه همچنان تا پنجشنبه پیش رو در شهرهای شمالی استان ادامه داشته باشد.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر سیستان‌و‌بلوچستان هم از توزیع حدود ۳۲هزار ماسک بین مردم طوفان‌زده خبر داده و گفته است امدادرسانی به روستاهای درمعرض طوفان همچنان ادامه دارد. آقای رسول راشکی گفته است: آلودگی هوا و غلظت ریزگردها موجب وقوع حمله‌های آسمی در بیماران ریوی می‌شود و کودکان، سالمندان و افراد دارای سابقه مشکلات آلرژیک تنفسی و آسم بیشتر درمعرض آسیب‌های ناشی از طوفان قرار دارند.

این در حالی است که مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان‌و‌بلوچستان هم از اعزام ۳۶۸ نفر از مردم منطقه سیستان به‌دلیل عوارض تنفسی، چشمی و قلبی ناشی از طوفان گردوخاک به مراکز درمانی خبر داده است. آقای عبدالرحمن شهنوازی تأکید کرده است:

«با‌توجه‌به شدت‌گرفتن طوفان در شهرستان‌های زابل، زهک، هامون، هیرمند و نیمروز در چند روز گذشته تاکنون ۳۶نفر به‌دلیل عوارض تنفسی، چشمی و قلبی ناشی از طوفان ۸گردوخاک راهی مراکز درمانی و بیمارستان‌ها شدند». وی با اشاره به آماده‌باش نیروهای امدادی و درمانی در منطقه سیستان افزود:

در این مدت پس از تماس با سامانه ۱۱۵، بلافاصله نیروهای اورژانس برای اقدامات لازم به محل حادثه اعزام شدند. مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان‌و‌بلوچستان ادامه داد: از این ۳۶۸ نفر مصدوم، ۲۷۳ نفر پس از مراجعه، درمان و ترخیص و ۹۵ نفر نیز در بیمارستان بستری شدند.

وی تصریح کرد: براساس هشدارهای هواشناسی مبنی‌بر ادامه وزش بادهای ۱۲۰روزه و افزایش غلظت ریزگردها در منطقه سیستان، از مردم این منطقه، به‌ویژه بیماران، سالمندان و کودکان خواهشمندیم در این مدت از ترددهای غیرضروری در فضای باز خودداری کنند.

منبع خبر:

http://www.salamatnews.com/news/277916/

تاریخ انتشار :

2019-08-20

منتشر کننده :

Masoudi

به اشتراک بگذارید :

دسته بندی :

پست های مرتبط


افزایش ۵۰۰ هزار هکتاری کانون‌های گرد و غبار در کشور

تهران (پانا) – مدیر سابق طرح حفاظت از تالاب‌های ایران افزایش ۵۰۰ هزار هکتاری کانون انتشار ریزگرد در کشور را نگران کننده...

آب چاه‌های ژرف سیستان به شبکه انتقال آب شهری و روستایی متصل شد

با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، استاندار و جمعی از مسوولان استان سیستان و بلوچستان، از پروژه فناورانه انتقال آب...

اجلاس بین‌المللی گرد و غبار سال آینده به میزبانی تهران برگزار می‌شود

تهران – ایرنا – معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اهمیت توجه به موضوع دیپلماسی محیط...

گردوغبار سالانه ۶ هزار میلیارد تومان به ۵ استان کشور خسارت وارد می کند

مدیر ملی مقابله با پدیده گرد وغبار سازمان حفاظت محیط زیست گفت: خسارت ۶ هزار میلیارد تومانی برآورد شده توسط ستاد ملی...

نظر خودت را بیان کنید

اخبار

اعضای حقوقی شبکه

اعضای حقیقی شبکه

گزارش

فناوری