خطر انتشار گرد و غبار در کمین البرز است

کرج – ایرنا – مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز گفت: در صورتیکه برنامه ریزی مناسب و مشارکت برای حفظ و احیای تالاب صالحیه انجام نشود، خطر انتشار گرد و غبار و ذرات نمک در کمین البرز و استان های همجوار است.

وی افزود: سازمان حفاظت محیط زیست چهار سیاست اولویت دار را سرلوحه فعالیت های خود قرار داده که شامل کاهش معضلات آلودگی هوا، شناسایی- مهار و تثبیت گرد و غبار، ساماندهی پسماندها در کلانشهرها و تخصیص و تامین حق آبه های زیست محیطی تالاب ها و رودخانه ها می باشد.

حکیمی در ادامه به تالاب صالحیه به عنوان تنها تالاب استان البرز اشاره کرد و گفت:‌ این تالاب در محدوده ۲ شهرستان نظرآباد و اشتهارد واقع شده است.

وی افزود: وسعت پهنه های نمکی و اراضی تالابی قارپوزآباد و دشت آبیک بالغ بر ۶۰ هزار هکتار است که در ۲ استان البرز و قزوین واقع شده که از این میزان بیش از ۳۰ هزار هکتار آن در البرز با عنوان تالاب صالحیه واقع شده است.

وی به منابع تامین آب این تالاب اشاره کرد و اظهار داشت:‌ آب این تالاب از رودخانه کردان (البرز)، زیاران، ابهررود، خررود (قزوین) و روان آب های سطحی تامین می شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز با اشاره به مهمترین ارزش ها،‌خدمات و کارکردهای تالاب ها برای آینده شهری پایدار، گفت: جلوگیری از فرسایش بادی و کنترل پدیده گرد و غبار از جمله این ارزش ها است به طوریکه حدود ۴۵ هزار هکتار عرصه های بیابانی قابل احیا در استان وجود دارد که تالاب صالحیه نیز در این منطقه واقع شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز در ادامه به اقدامات انجام شده برای حفظ و احیای تالاب صالحیه اشاره کرد و افزود:  مطالعه شناسایی کانون های داخلی انتشارگرد و غبار، پیگیری تخصیص حقابه زیست محیطی از طریق آب منطقه ای استان، تشکیل کمیته ویژه احیاءتالاب صالحیه ذیل کمیته مقابله با گرد و غبارو احداث پایشگاه جهت پایش آنلاین تالاب از جمله این اقدامات است.

وی اظهار داشت: لایه روبی بخشی از مسیر کانال های خاکی منتهی به تالاب به طول ۱۳ کیلومتر، اجرای پروژه بوته کاری با کاشت گونه های سازگار با منطقه به میزان ۳۵ هکتار، تعیین مرز مستثنیات و اراضی ملی تالاب با همکاری منابع طبیعی استان و ایجاد کمربند سبز و اجرای کپه کاری و نهالکاری ، حفاظت و قرق و آبیاری توسط منابع طبیعی به میزان ۴۰۰۰ هکتاراز دیگر این اقدامات به شمار می رود.

حکیمی ایجاد چاه های غیرمجاز و برداشت بی رویه از آب های زیرزمینی را از دیگر این چالش ها عنوان کرد و تصریح کرد: کانال زهکش از قزوین به طول ۴۰ کیلومتر ایجاد شده که تسریع در روند خشک شدن تالاب، تشدید پدیده گرد و غبار و کاهش تنوع زیستی و امنیت زیستگاهی تالاب در سال های گذشته داشته است ولی بارش های سال های اخیر و دریافت حق آبه از رودخانه کردان توانسته تا حدود زیادی تالاب را زنده کند.

منبع خبر:

https://www.irna.ir/news/83662609/

تاریخ انتشار :

2020-02-06

منتشر کننده :

Masoudi

به اشتراک بگذارید :

دسته بندی :

پست های مرتبط


افزایش ۵۰۰ هزار هکتاری کانون‌های گرد و غبار در کشور

تهران (پانا) – مدیر سابق طرح حفاظت از تالاب‌های ایران افزایش ۵۰۰ هزار هکتاری کانون انتشار ریزگرد در کشور را نگران کننده...

آب چاه‌های ژرف سیستان به شبکه انتقال آب شهری و روستایی متصل شد

با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، استاندار و جمعی از مسوولان استان سیستان و بلوچستان، از پروژه فناورانه انتقال آب...

اجلاس بین‌المللی گرد و غبار سال آینده به میزبانی تهران برگزار می‌شود

تهران – ایرنا – معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اهمیت توجه به موضوع دیپلماسی محیط...

گردوغبار سالانه ۶ هزار میلیارد تومان به ۵ استان کشور خسارت وارد می کند

مدیر ملی مقابله با پدیده گرد وغبار سازمان حفاظت محیط زیست گفت: خسارت ۶ هزار میلیارد تومانی برآورد شده توسط ستاد ملی...

نظر خودت را بیان کنید

اخبار

اعضای حقوقی شبکه

اعضای حقیقی شبکه

گزارش

فناوری