مالچ پاشی به طبیعت جان می دهد یا جان می گیرد؟

خوزستان– مدت زمان زیادی است در مناطقی از خوزستان استفاده از مالچ پاشی برای از بین بردن ریزگردها محل مناقشه بین فعالان و مسوولان محیط زیست است، در زمانی که اکثر کارشناسان محیط زیست استفاده از ماده نفتی مالچ را موجب خاک و آب واز بین رفتن پوشش گیاهی و موجودات می دانند خبر از مالچ پاشی نفتی۸۰۰ هکتار از زمین‌های دشت‌آزادگان تیتر خبرها می شود، آغاز این عملیات در منطقه بیت کوصر، جمعی از سمن ها و فعالین محیط زیست و منابع طبیعی سراسر استان را به منطقه می کشاند.

قدس آنلاین- گروه استانها- طیبه قاسمی؛   تخریب گیاهان منطقه بواسطه حرکت ماشین آلات راهسازی و پاشش لایه مالچ نفتی بر روی سطح شنزار و زیست بوم زنده ای که حیات در وجود آن جریان دارد، کاملا قابل مشاهده است، با وجود اینکه مسعود تجریشی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست هرگونه مالچ‌پاشی برای تثبیت شن در مناطقی که مشکل گرد و خاک ندارد، ممنوع  اعلام کرده، محمدجواد اشرفی مدیرکل منابع طبیعی خوزستان با این دلیل که منطقه مورد نظر فاقد پوشش گیاهی است از شروع مالچ پاشی نفتی خبر می دهد.

همزمان روابط عمومی شورای هماهنگی تشکل های محیط زیست و منابع طبیعی استان بیانیه ای صادر می کند که در آن تنظیم شکوائیه ای و درخواست ورود مدعی العموم به موضوع تا اتخاذ تصمیمات پیشگیرانه و توقف عملیات مالچ پاشی را مطرح کرده اند.

در این باره ابوالفضل طبرزدی یکی از فعالان محیط زیست خوزستان  در گفتگو با خبرنگار قدس آنلاین می گوید: مالچ پاشی به خودی خود اقدامی مفید برای طبیعت است که جلوی فرسایش و رطوبت خاک را میگیرد اما انواع مختلفی دارد، شیوه مالچ پاشی منابع طبیعی خوزستان براساس سیستم های علمی تعریف شده نیست، مالچ پاشی نفتی است که در تمام دنیا منسوخ شده است.

طبرزدی با تاکید بر ممنوع بودن مالچ پاشی نفتی بیان می کند: مالچ پاشی در تمام دنیا به صورت ارگانیک از سنگ ریزه ها، چوب درختان و لاستیک ها انجام می شود در حالی که با مطالعاتی که درباره مالچ نفتی  که در بیت کوصر استفاده شده، داشته ایم با بارش باران مقداری از فلزات سنگین و آلاینده های قیر آن تا ۵ سانتیمتر به خاک نفوذ دارد به غیر از آن هنگام پاشیدن به جانورانی که در ترددهستند آسیب زده و آنها را نابود می کند، این در عکسهایی که از منطقه گرفته و منتشر شده پیداست.

وی ادامه می دهد: آنها ادعا دارند استانداردهای زیست محیطی را رعایت می‌کنند، میزان آلودگی  زیر استاندارد است و مشکلی ندارد، درحالیکه خود استانداردها غیرعلمی، بررسی نشده اند که اگر علمی بود در کشورهای دیگر انجام می شد، تمام پژوهش ها و مقالات مالچ پاشی نفتی مربوط به سال ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ است.

فعال محیط زیست خوزستان با اشاره به این مهم که ادعای مالچ پاشی نفتی برای مبارزه با ریزگردها اشتباه است، تصریح می کند: در چهار نوع خاک(شن، ماسه، لای، رس) شن و ماسه تبدیل به ریزگرد نمی شود و جایی که توسط منابع طبیعی خوزستان مالچ پاشی می شود ماسه زار است.

رس بر اثر وزش باد کانون ریزگرد می شد که هورالعظیم، جنوب شرق غیزانیه و منصوری از نمونه آن است.

طبرزدی تصریح می کند: مردم ایران کلی هزینه کرده به ارمنستان، عربستان وامارات می‌روند برای بوم گردی شنزارها، با توجه به اینکه سرمایه گذاری پیچیده و زیادی نیاز نیست بهتر است، فرماندار، بخشدار و مسئولان محلی در این زمینه وقت گذاشته و به جای از بین بردن از این محیط برای بوم گردی استفاده کنند.

منبع خبر:

http://www.qudsonline.ir/news/694825/

تاریخ انتشار :

2020-03-02

منتشر کننده :

Masoudi

به اشتراک بگذارید :

دسته بندی :

پست های مرتبط


افزایش ۵۰۰ هزار هکتاری کانون‌های گرد و غبار در کشور

تهران (پانا) – مدیر سابق طرح حفاظت از تالاب‌های ایران افزایش ۵۰۰ هزار هکتاری کانون انتشار ریزگرد در کشور را نگران کننده...

آب چاه‌های ژرف سیستان به شبکه انتقال آب شهری و روستایی متصل شد

با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، استاندار و جمعی از مسوولان استان سیستان و بلوچستان، از پروژه فناورانه انتقال آب...

اجلاس بین‌المللی گرد و غبار سال آینده به میزبانی تهران برگزار می‌شود

تهران – ایرنا – معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اهمیت توجه به موضوع دیپلماسی محیط...

گردوغبار سالانه ۶ هزار میلیارد تومان به ۵ استان کشور خسارت وارد می کند

مدیر ملی مقابله با پدیده گرد وغبار سازمان حفاظت محیط زیست گفت: خسارت ۶ هزار میلیارد تومانی برآورد شده توسط ستاد ملی...

نظر خودت را بیان کنید

اخبار

اعضای حقوقی شبکه

اعضای حقیقی شبکه

گزارش

فناوری