بیایید هوا را پاک کنیم!
از شهرهای آلوده جهان چه چیزهایی میتوان آموخت؟
- نانجینگ، چین : جنگلهای عمودی (Vertical Forests)
برجهای سبز نانجینگ در آینده جزو اولین گونههای جنگل عمودی در آسیا خواهد بود. هریک از این جنگلهای عمودی با ۱۱۰۰ درخت و ۲۵۰۰ گیاه، تنوع گیاهان و جانداران محلی را تأمین مینماید. استفانو بوئری معمار و طراح ایتالیایی این ایده است و پیشبینی میشود تا سال ۲۰۲۰ اولین شهر جنگلی را در چین احداث مینماید.
- میلان، ایتالیا : ساختمانهای اسموگ خوار! (Smog-Eating Buildings)
سیمان موجود در این ساختمانها اسموگ موجود در هوا را جذب خواهد کرد. این فناوری مواد شیمیایی مضر نظیر اکسیدهای نیتروزن را به نمکهای بیخطر تبدیل خواهد کرد. با بارش باران، نمکهای حاصل از نمای ساختمان شسته خواهد شد.
- پکن، چین : کوریدورهای تهویه (Ventilation Corridors)
پایتخت چین درنظر دارد پنج کوریدور تهویه به عرض ۱۶۴۰ فوت احداث نماید. این معابر شامل پارکها، رودخانهها، دریاچهها، اتوبانها و بلوکهاب کم ارتفاع ساختمانی میباشد. هدف از احداث این گذرگاهها بهبود جریان هوا و پراکنده ساختن آلایندههاست.
- مادرید، اسپانیا : مرکز شهر بدون خودرو! (Car-free City Center)
پیشبینی میشود تا سال ۲۰۲۰، ۵۰۰ هکتار از مساحت مرکز شهر مادرید به پیادهراههای بدون خودرو تبدیل شود. در حال حاضر، هنگامی که آلودگی هوا شدت مییابد، بسته به اینکه پلاک خودرو زوج یا فرد است، تنها نیمی از خودروهای شخصی اجازه ورود به جادهها را دارا میباشند.
- روتردام، هلند : جاروبرقی اسموگ! (Smog Vacuum Cleaner)
هر ستون پاککننده هوا به ارتفاع ۲۳ فوت، در هر ساعت، قادر به تصفیه یک میلیون فوت مکعب هوا میباشد. این سازهها حبابهای ۳۶۰ درجهای هوای پاک تولید میکنند. در این فناوری، ذرات کربن حاصل از تصفیه هوای آلوده نیز به جواهر تبدیل خواهد شد!
تهیه و ترجمه: سمیرا کریم، فوق لیسانس مهندسی عمران- محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس
منبع خبر: